TRAIL TRKA KROZ SRCE PRAŠUME!

Učešćem na trailu takmičari će biti u prilici da trče kroz jednu od tri preostale prašume u Evropi (Biogradska gora), da se dive ljepoti nekoliko planinskih jezera (Biogradsko, Šiško, Ursulovačko), ali i da uhvate predah u jednom od tradicionalnih bjelasičkih katuna (Vranjak i Goleš).

Da li imate dovoljno vremena za sebe? Da li ste zadovoljni kvalitetom svog života? Ako je odgovor “ne”, krajnje je vrijeme da se više posvetite sebi i promijenite svoje navike.

Jedan od načina je da počnete da trčite. Trčanje je sport  koji ima najveću ekspanziju u svijetu i nije čudo ako uzmemo u obzir koliko benefita i pozitivnih efekata  na cijelo tijelo donosi.

Trail predstavlja kombinaciju trčanja, a tamo gdje ima strmih nagiba i planinarenje. Broj organizovanih staza je porastao  u proteklih nekoliiko godina širom svijeta.

IMG-df5fda1072cfc5c799e88bc27c926c90-V

Sve je veći broj ljudi koji su shvatili značaj trčanja u prirodi i odlučuju se za ovaj sport. Kao primarne razloge za preferiranje traila, trkači često navode manji uticaj udara na tijelo u odnosu na trčanje na putu, kao i prelijepe predjele i neurbanu sredinu kroz koju se trči.

Zbog svega ovoga odlučili smo da organizaciju jedne od prvih trail trka u Crnoj Gori smjestimo na planinu Bjelasicu i time stavimo akcenat na turistički potencijal Bjelasice i Kolašina ali i na promociju zdravih stilova života.

Logo

Bjelasica Ultra Trail” manifestacija će biti organizovana 16-18. avgusta 2019.godine.

Organizatori su pripremili tri trke (58k, 37k,9k), koje prolaze kroz jedan od najljepših predjela na Balkanu. Važno je napomenuti da se trke od 58k i i 37k boduju sa ITRA kvalifikacionim bodovima.

Učešćem na trailu, takmičari će biti u prilici da trče kroz jednu od tri preostale prašume u Evropi (Biogradska gora), da se dive ljepoti nekoliko planinskih jezera (Biogradsko, Šiško, Ursulovačko), ali i da uhvate predah u jednom od tradicionalnih bjelasičkih katuna (Vranjak i Goleš).

Prva trka od 58km, namijenjena je profesionalnim trkačima koji se aktivno bave ovim sportom, druga od 37km rekreativnim trkačima koji planiraju da pomjere svoje granice, a treća trka od 9km porodicama i svim ostalim učesnicima koji za cilj imaju da provedu kvalitetno vrijeme u prirodi.

53713806_404578250329292_1303263759606743040_o

Prijave za trke vrše se preko sajta stotinka.hr. od 01.04.-01.08.2019.

Prva stvar koju treba da uradite posle čitanja ovog teksta je da se prijavite na jednu od trka, a onda i da krenete sa spremanjem.

KolašIN vas čeka! MIMO SVIJET’!

WeWill.Run!