MILOŠ MIKIĆ MIKSER – TRČANJE KAO STIL ŽIVOTA

Prenosimo jednu lijepu motivacionu poruku jednog od najpozitivnijih trkača iz Crne Gore.

Dragi čitaoci ovog teksta, drago mi je što ću vam ukratko približiti ono pozitivno što donosi trčanje u vašim životima…

Prvo što će vas 100% (ubijeđen sam), privući jeste da ćete steći mnogo prijatelje kroz trčanje na mnogim trkama u okruženju i u našoj zemlji. Trčanje je najjeftniji sport: patike, šorc i majica. Da uprostim, cilj je jedan: istrčati distancu i pobijediti sebe! Jednom riječju, trčanje je „jezik“ koji cijeli svijet razumije – stil života koji ima najveću ekspanziju u svijetu.

18012959_250983232040942_1405716382_o
Izvor: Privatna arhiva

Trčanje nije samo „moram trenirati da bih izgledao dobro“ ili zbog drugih sličnih razloga. Veoma je važno da svaka osoba mora probuditi svoju svijet o tome koliko trčanje pospiješuje cirkulaciju u čovjekovom tijelu i time balansira vlastito zdravlje. Prilikom trčanja nećete dobiti pozitivan efekat na vaše mišiće, već i na kompletno tijelo: krvne sudove, moždane ćelije, držanje vašeg tijela i još mnogo toga. Stoga je veoma važno da se ljudi informišu o svim blagodatima trčanja.

Često čitajući tekst nailazite na riječ „trčanje“. Zato što na taj način će makar 1% uticati na vas koji sada čitate ovaj tekt da počnete trčati ukoliko se već ne bavite trčanjem kao višedjelotvornim sportom.

IMG_1226
Izvor: Privatna arhiva

Kada biste uzeli čist papir i dužinom ga podijelili na dvije strane, na jednom napisali vaše svakodnevne loše navike (lijeva strana) i vaše dobre navike (desna strana), viđećete da danas jednostavno malo pažnje posvećujemo sebi kao jedinki. To je zbog načina života koji nas lično primorava da razmišljamo o svemu sem o sebi: posao, svakodnevne brige, stvaranje boljih uslova za život).

Tako da, dragi čitaoci, budite baš vi ti koji ćete uzeti stvar u svoje ruke i podvući liniju. Jer, nakon toga ćete zagarantovano uživati i biti, prije svega, zdraviji, raspoloženiji, srećniji i ispunjeniji.

Život je jedan i budite srećni tako što krojite sami sebi vašu sudbinu. Počnite već danas!

IMG_2263
Izvor: Privatna arhiva

Na kraju malo o meni…

Bavim se trčanjem od 2006. godine. Punih 13 godina mi se smiješi u trkačkom svijetu. Imao sam puno izazova – od treninga do trka. Povreda, uspona, padova…

Moja poruka za sve koji nijesu počeli trčati: POČNITE VEĆ DANAS.

Za one koji već trče? Nastavite uživati u svakom metru tokom trčanja.

Pratite blog www.wewill.run i čitaćete puno zanimljivih, dobrih savjeta za vas.

Pozdrav od mene!

Pratite Miloševe avanture i uspjehe putem Instagrama i Facebooka.